Vepřová panenka z Jerezu / Solomillo de cerdo al Jerez

Maso očistíme a zbavíme tučných částí a šlach, tyto odřezky odložíme. Jinak panenku necháme vcelku a tento kus masa prošpikujeme pomocí jehlice kousky jamónu.

Svážeme nití a bohatě potřeme sádlem. Odřezky poklademe na pekáč a na ně položíme připravené maso, osolíme a pokapeme likérem. Pečeme v troubě přibližně půl hodiny.

Očistíme cibule, odstraníme pouze první vrstvu slupky, položíme je okolo svíčkové a vše polijeme sádlem ze dna pekáče. Necháme v troubě dopéct, občas poléváme vypečenou šťávou, dle potřeby podléváme vodou.

Před podáváním odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Jednotlivé kousky ozdobíme cibulí. Kombinovat lze se smaženými bramborami nebo čerstvým salátem.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 35 minut
  • Energie: 595 kcal. / 2 491 kJ
  • Bílkoviny: 36,15 g
  • Sacharidy: 35,66 g
  • Tuky: 38,34 g
  • Cholesterol: 143,90 mg
  • Druh tapasu: teplé

 

Více na www.spanelskerecepty.cz »